Top 10 exclusieve Champagne

Top 10 exclusieve Champagne

Champagne staat al lang synoniem voor kwaliteit en weelde en heeft een reputatie opgebouwd voor luxe uitstraling.

Engelse en andere mousserende wijnen kunnen de Champagne markt uitdagen, maar Champagne heeft nog steeds een onmiskenbare aantrekkingskracht die de rijke en beroemde en vurige verzamelaars aantrekt.

Terwijl sommige merken magnums en jeroboams produceren die voor meer dan £ 30.000 verkopen, hebben we ons hier geconcentreerd op de gemiddelde belastingvrije prijs voor een enkele fles van 75 cl zoals berekend door de populaire wijnzoekmachine WineSearcher.com.

#10 Moët & Chandon Bicentenary Cuvée Dry Imperial 1943 – $1,392

Moet en Chandon hebben een rijke geschiedenis, wat de waarde van de champagne champagnes enorm verhoogt. Het bedrijf bezit meer dan 1.000 hectare aan wijngaarden en produceert jaarlijks meer dan 26.000.000 flessen champagne. Als klap op de vuurpijl hebben Moet en Chandon een Royal Warrant, een document waarin hun status als leverancier aan Koningin Elizabeth II wordt vermeld.

De duurste creatie, de Moët & Chandon Bi Centenary Cuvée Dry Imperial 1943, werd in 1943 uitgebracht ter ere van het 200-jarig jubileum van het huis. Moet en Chandon werden in 1743 opgericht.

 


#9 Engraved Krug Brut David Sugar – $1,806

Geprijst voor $ 1.806, een fles van deze limited edition champagne krijgt zijn waarde van de plaats van herkomst in Noord-Frankrijk. Maar wat het waardevol maakt, is het gegraveerde ‘Quail Design in Flowering Tree’, een meesterwerk dat alleen te vinden is in geselecteerde Krug Brut-champagnes.


#8 Moet & Chandon Dom Perignon by Karl Lagerfeld – $1,955

Uitgebracht in 1998, deze limited edition creatie van Moet en Chandon werd vervaardigd door de iconische ontwerper Karl Lagerfeld uit Duitsland. Een dergelijke kunstenaar heeft de waarde van deze Dom Perignon Champagne Brut aanzienlijk versterkt. Tegenwoordig werkt Lagerfeld naast zijn eigen label voor legendarische modehuizen Chanel en Fendi.


#7 Krug Private Cuvée – $1,989

Alles wat de naam Krug draagt zal naar verwachting prijzig zijn. Dat is duidelijk het geval met de Krug Private Curee. Het Krughuis zag zijn opkomst terug in 1843 toen Joseph Krug de champagnehandel startte. Vandaag is de Krug-naam eigendom van het multinationale conglomeraat LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A.

 


#6 Boërl & Kroff Brut Rose – $2,198

Boerl en Kroff is een merk dat voortkwam uit Champagne House Drappier toen Michael Drappier besloot om een hectare van zijn land te vinificeren met het beste van geselecteerde bessen. Boerl en Kroff Brut Rose is een exotische mix van Pinot Meunier en Pinot Noir en kan een prijs ophalen vanaf $ 2,198.

 


#5 Moët & Chandon Dom Perignon White Gold – $2,467

Moet en Chandon produceren champagnes van hoge kwaliteit, dat is een gegeven. Maar wat de Dom Perignon White Gold limited edition zo waardevol maakt, is niet alleen het bubbelgehalte van de fles, maar ook de houder die zich bevindt in een vergulde behuizing van wit goud en voorzien van een met een laser gegraveerd Dom Perignon-label erop. De behuizing maakt het een populair item voor wijn- en champagnecollectors.

 


#4 Boërl & Kroff Brut – $2,489

Een andere inzending van Boerl en Kroff, hun NV Champagne Brut, haalt een zwaarprijskaartje van $ 2,489. Voor degenen die geen problemen hebben met geld, is echter een fles van 30 liter beschikbaar die ongeveer $ 120.000 kost.

 


#3 Krug Clos d’Ambonnay – $2,701

Gemaakt met Pinot Noir, is Krug Clos d’Ambonnay de enige Champagne Blanc de Noirs die in deze ranglijst is opgenomen. Gelegen hoger dan de meeste champagnes, kost Krug Clos d’Ambonnay ongeveer $ 2,701.

 


#2 Moet & Chandon Dom Perignon Charles & Diana 1961 – $4,309

Een fles Dom Perignon Charles en Diana 1961 uit het huis van Moet en Chandon garandeert een hoge prijs van $ 4.309 en om een goede reden. Het werd uitgebracht in 1961, het jaar waarin prinses Diana werd geboren. Het was ook de officiële champagne op het koninklijk huwelijk van prinses Diana en prins Charles. Een beperkt aantal flessen werd vrijgegeven om de gelegenheid te vieren en slechts enkelen hebben zo’n belangrijk onderdeel van de koninklijke geschiedenis in handen gekregen.


#1 Goût de Diamants, Taste of Diamonds – $2.07 million

Wat Goût de Diamants speciaal maakt, is niet alleen de prachtige champagne die erin zit, maar ook de uitzonderlijk vormgegeven fles versierd met een vakkundig geknipt Swarovski-kristal, genesteld in een tin dat lijkt op het Superman-logo. De fles is een klassiek werk van Alexamder Amosu en slechts een paar worden in de wereld verkocht, waardoor het een zeldzame en waardevolle editie wordt.