Top 10 exclusieve sieraden

Top 10 exclusieve sieraden


  1. Chopard 201-Carat Watch – $25 million

Dit oogverblindende Chopard-horloge bevat in totaal maar liefst 874 diamanten. De drie grootste diamanten, allemaal hartvormig en in kleur variërend van roze tot blauw tot wit, draaien uit elkaar en onthullen de wijzerplaat eronder. Dit 201-karaats horloge wordt beschouwd als het duurste horloge ter wereld.


  1. Hutton-Mdivani Jadeite Necklace – $27. 4 million

Deze Cartier ketting, bestaande uit smaragd groene jadeïet kralen en beveiligd met een ruby, diamant, platina en gouden gesp, verkocht op de veiling in 2014 voor $ 27,4 miljoen aan de Cartier Collection. Deze beroemde ketting was eigendom van Barbara Hutton, erfgename van het Woolworth-fortuin en prinses Nina Mdivani.

 


  1. Graff Pink – $46.2 million

In 2010 brak deze fraaie, intens roze diamant van 24,78 karaat records bij de verkoop op veiling voor $ 46,2 aan juwelier Laurence Graff. De diamant was oorspronkelijk eigendom van Harry Winston en werd decennialang bewaard in zijn privécollectie, maar Graff maakte een recit en hernoemde deze diamant bij zijn aankoop. Het juweel is gemonteerd in een ring geflankeerd door Graff schildvormige diamanten schouders. 


  1. Blue Moon of Josephine – $48.4 million

In 2015 kocht de Hongkong-miljardair en -verzamelaar Joseph Lau deze diamanten ring op de veiling voor $ 48,4 miljoen en noemde het de “Blue Moon of Josephine” na zijn 7-jarige dochter Josephine. De Diamond Blue Diamond met 12.03 karaat werd in 2014 ontdekt in de Cullinan-mijn in Zuid-Afrika. 


  1. L’Incomparable Diamond Necklace – $55 million

‘S Werelds meest waardevolle ketting, gemaakt door juwelier Mouawad, bevat’ s werelds grootste, intern onberispelijke diamant. In de Democratische Republiek Congo in de jaren tachtig ontdekte een jong meisje de centrale diamant in een hoop mijnbouwpuin. De 407.48-karaats diamant is bevestigd aan een rosé gouden ketting versierd met 230 karaat kleinere diamanten.

 


  1. Oppenheimer Blue – $57.5 milliion

Deze blauwe diamant schokte het publiek toen het $ 57,5 ​​miljoen haalde op een Christie’s veiling in mei 2016. Op dat moment was deze 14,52 emerald geslepen steen die eens toebehoorde aan Sir Philip Oppenheimer het duurste juweel ooit verkocht op een veiling.


  1. Pink Star – $71.2 million

Begin april 2017 haalde de Pink Star $ 71,2 miljoen dollar op een veiling van Sotheby’s, waarmee het de duurste juweel ooit op de veiling werd verkocht. De Pink Star is slechts vijf minuten gekocht door het Hong Kong conglomeraatbedrijf Chow Tai Fook Enterprises. Deze fancy levendige roze diamant, voorheen bekend als de Steinmetz Pink, weegt 59,6 karaat en is de grootste “intern onberispelijke, mooie levendige roze” diamant die ooit door de GIA is beoordeeld. De Pink Star werd oorspronkelijk in 1999 gewonnen door De Beers in Afrika en woog 132,5 karaat voordat hij werd gesneden en gepolijst in zijn huidige indrukwekkende staat.


  1. Wittelsbach-Graff Diamond – $80 million

Ontdekt in een Indiase mijn in de jaren 1600, is de 35,56-karaats, mooie diep grijsblauwe Wittelsbach Diamond naar verluidt het eerst in bezit van koning Filips IV van Spanje en opgenomen in de bruidsschat van zijn dochter Magarita Teresa bij haar verloving met keizer Leopold I van Oostenrijk in 1664. Het juweel bleef eeuwenlang onderdeel van de Oostenrijkse en Beierse kroonjuwelen. Juwelier Laurence Graff kocht de Wittelsbach-diamant in 2008 voor $ 22 miljoen en controversieel had hij het tot zijn huidige staat, een 31.06-karaats, mooie diepblauwe, cushion geslepen diamant. Het nagebootste verbeterde de duidelijkheid en helderheid van het juweel en verhoogde zijn waarde enorm. In 2011 werd de diamant voor meer dan $ 80 miljoen verkocht aan de huidige eigenaar, een lid van de koninklijke familie Qatari.


  1. Peacock Brooch by Graff Diamonds – $100 million

In 2013 onthuld op de TEFAF luxe kunst- en antiekbeurs in Nederland, heeft deze pauwbroche een totaal karaatgewicht van 120,81. Deze ongelooflijke weergave van schoonheid en extravagantie van Graff Diamonds bevat 1.305 edelstenen en meet iets meer dan 10 centimeter in hoogte. De centrale diamant is een peervormige mooie diepblauwe diamant die alleen 20.02 karaat weegt. Uitwaaieren vanuit het midden van de broche zijn witte, gele, roze, oranje en groene diamanten.

 


  1. The Hope Diamond – $200-250 million

Een van de meest algemeen erkende juwelen ter wereld, de Hope Diamond, is een 45,42-karaats fraaie donker grijs-blauwe, antieke kussen geslepen diamant ter waarde van ongeveer $ 200-250 miljoen. Sinds de eerste ontdekking in 1666 in Golconda, India, is de diamant vele malen van eigenaar veranderd. De diamant werd oorspronkelijk in 1668 door koning Lodewijk XIV gekocht en kreeg de naam “Frans blauw”. De diamant bleef in het bezit van de Franse koninklijke familie tot 1792, toen het werd gestolen tijdens de Franse revolutie te midden van een plundering van de kroonjuwelen. Het juweel verscheen in 1839 in de catalogus van de edelstenencollectie van Henry Philip Hope. Na het passeren van verschillende andere eigenaren, waaronder Pierre Cartier en socialite Evalyn Walsh McLean, werd het juweel gekocht door juwelier Harry Winston in 1949. Uiteindelijk schonk Winston het juweel aan het Smithsonian Institution, waar het vandaag nog te zien is.