Top 10 van werelds duurste hondenrassen voor 2017

Top 10 van werelds duurste hondenrassen voor 2017

Een hond, die ook populair is als de beste metgezel van de man, komt soms niet zonder een prijs. Veel hondenliefhebbers zijn bereid om duizenden te betalen voor specifieke rassen van honden. Hier zijn de top 10 duurste rassen ter wereld. Let op: de kosten zijn meestal gebaseerd op fokker, locatie en bloedlijnen.


10. Czechoslovakian Vlcak

De Tsjechoslowaakse Wolfhond (of Vlčák / Vlčiak) is een relatief nieuw hondenras dat zijn oorspronkelijke afstamming volgt op een experiment dat in 1955 in Tsjechoslowakije is uitgevoerd.

Na in eerste instantie 48 werkende Duitse herders te hebben gekweekt met vier Karpaten-wolven, werd een plan uitgewerkt om een ras te creëren dat het temperament, de pakken mentaliteit en trainbaarheid van de Duitse herder en de kracht, fysieke opbouw en uithoudingsvermogen van de Karpatische wolf zou hebben. .

Het ras is ontworpen om te helpen met grenspatrouilles in Tsjechoslowakije, maar werd later ook gebruikt bij opsporingen en reddingsacties, schutzhund, tracking, hoeden, behendigheid, gehoorzaamheid en opstellen. Verwacht meer dan $ 1.000 dollar te betalen.


9. Saluki

De Koninklijke Hond van Egypte, ook bekend als Saluki, is al sinds de tijd van de farao’s goede vrienden met mannen. De Saluki is een hondenras afkomstig uit de Fertile Crescent.

De Saluki is geclassificeerd als een windhond en heeft meestal een diepe en lange benen. Saluki’s zijn meestal onafhankelijke dieren die een training van de patiënt vereisen en zijn zachtaardig en aanhankelijk met hun eigenaars. Mannen kunnen tot 60 kilo wegen en kunnen tot 28 inch reiken. De prijs is ongeveer $ 2.500.


8. Peruvian Inca Orchid

De Peruaanse haarloze hond is een hondenras met zijn oorsprong in Peruviaanse pre-Inca culturen. Het is een van de verschillende rassen van haarloze honden. Deze hond is misschien wel de meest vreemd uitziende hondenrassen die er zijn. Het is volledig haarloos met een olifanten grijze huidskleur. De prijs is maximaal $ 3000 voor een haarloze Peruaan.


7. Azawakh

De Azawakh is amandelachtig en dun. Het beweegt met een duidelijk katachtige gang en is te vinden in verschillende kleuren en in verschillende mate van verfijning, hoewel het formaat in principe constant is.

Dit ras is een van de weinige Afrikaanse rassen die beschikbaar zijn voor aankoop in de Canada en de Verenigde Staten. Meestal een zanderige of bruine kleur, dit ras is vrij levendig en heeft veel fysieke activiteit en een zorgzame eigenaar nodig om echt vrolijk te zijn. De prijs is $ 3000 en hoger.


6. Akita

De Akita is een groot ras van honden afkomstig uit de bergachtige noordelijke regio’s van Japan. Er zijn twee afzonderlijke variëteiten van Akita: een Japanse soort, in Japan algemeen “Akita ken” genoemd, “Akita Inu” (“inu” betekent “hond” in het Japans), of “Japanse Akita”; en een Amerikaanse soort, bekend als de ‘Akita’ of ‘Amerikaanse Akita’.

De Japanse soort heeft een smal palet van kleuren, waarbij alle andere kleuren als atypisch voor het ras worden beschouwd, terwijl de Amerikaanse variant in alle hondenkleuren voorkomt. De Akita heeft een korte dubbele laag die lijkt op die van veel andere noordelijke spitzrassen zoals de Siberische Husky, maar langharige honden kunnen in veel nesten worden gevonden vanwege een recessief gen. De prijs kan oplopen tot $ 4500 voor bepaalde Akita-rassen.


5. Rottweiler

De Rottweiler is een hondenras, beschouwd als van medium tot groot of groot. De honden waren in het Duits bekend als Rottweiler Metzgerhund, wat betekent honden van Rottweil slagers, omdat een van hun toepassingen was om vee te houden en karren beladen met geslacht vlees naar de markt te brengen.

Dit ging zo door tot halverwege de 19e eeuw, toen spoorwegen in de plaats kwamen van het dokken voor het hoeden. Rottweilers worden nu gebruikt als zoek- en reddingshonden, als geleidehonden voor blinden, als waakhonden en politiehonden. De prijs voor bepaalde bloedlijnen is ongeveer $ 6000!


4. Pharaoh Hound

De farao Hound is een hondenras en de nationale jachthond van Malta. De inheemse naam is Kelb tal-Fenek in het Maltees, wat “Konijnenhond” betekent. De hond wordt traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen op de Maltese eilanden. Farao Hound heeft een zeer koninklijke uitstraling, hoge intelligentie en atletische instelling. De prijs is ongeveer $ 6.500!


3. Tibetan Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een Tibetaans hondenras. Afkomstig van de oude nomadische culturen van China, Nepal en Tibet, was het gebruik door lokale stammen van Himachal Pradesh om schapen te beschermen tegen roofdieren. Tibetaanse Mastiff is een van de grootste en meest beschermende rassen ter wereld. Deze honden kunnen zo lang zijn als 33 centimeter en reiken tot een snelheid van 160 kilo. De prijs voor bepaalde rassen is maximaal $ 7000!


2. Samoyed

De Samojeed is een hondenras dat zijn naam ontleent aan de Samojeedische volken in Siberië. Deze nomadische rendierherders fokten de donzige witte honden om te helpen bij het hoeden en sleeën te trekken wanneer ze bewogen. Deze honden zijn speels, competitief, sterk en alert. Verwachten te betalen naar boven naar $ 8000 voor een Samojeed.


1. Löwchens

Löwchens, ook wel “kleine leeuwen” genoemd, zijn kleine langharige honden die sinds de Renaissance als ras zijn erkend. Löwchens wordt op grote schaal opgemerkt op veel prominente renaissanceschilderijen, het ras was erg populair bij edelman. Löwchens zijn uiterst zeldzaam nu, tegen de 19e eeuw zijn Löwchens vrijwel uitgestorven. De zeldzaamheid van de Löwchen zal oplopen tot $ 10.000 dollar!